Haberler

Bulgaristan'da çarpanetkisi yapan olay

Projenin son çarpan etkisi yapan etkinliği, 17 Temmuz'da ZOOM platformu aracılığıyla sanal olarak gerçekleştirildi. Aralarında ilkokul öğretmenleri, anaokulu öğretmenleri, konuşma terapistleri, ebeveynler, Plovdiv, Ruse, Sofya, Yagodovo, Markovo, Smolyan, Devin - Bulgaristan'dan çocuklarla çalışan çeşitli dernek ve kuruluşların temsilcileri olmak üzere 79 kişi katıldı. Katılımcılardan en yoğun ilgi gören mobil uygulama "Konuşma Patolojisi Araçları" ile proje kapsamında geliştirilen tüm entelektüel çıktılar detaylı bir şekilde sunuldu. Etkinliğin ev sahibi - NARHU başlangıçta bunu Imperial Hotel'in bir konferans salonunda düzenlemeyi planladı, ancak kötüleşen salgın durum nedeniyle katılımcıların sağlığını riske atmamaya ve etkinliğin çevrimiçi gerçekleşmesine karar verildi. Zoom yayınına paralel olarak Konuşma Patolojisi Araçları projesinin Facebook sayfasında canlı olarak yayınlandı. Etkinlikteki tüm sunumlar mevcuttur ve proje web sitesinden indirilebilir. Video kaydının tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=0yUsTvtDE8c&t=210s

Projenin Sofya'daki uluslararası konferans sırasında sunumu

  • Sofya, Kasım 2018

Dil ve Konuşma Araçları projesinin Uluslararası "Aktif İletişim ve Etkileşimin Teşviki" konferansı sırasında yaygınlaştırılması yapıldı.

Soca, okul çocuklarında konuşma, dil ve iletişim alanındaki zorluklar hakkında bilimsel bir makale yayınladı.

  • Aralık 2018

Aralık 2018'de Konuşma Patolojisi projesinde yer alan Sloven ortak URI - Soca, Rehabilitasyon adlı dergide okul çocuklarında konuşma, dil ve iletişim alanındaki zorluklar ve Slovenya'da çevrimiçi ve mobil araçların kullanımı hakkında bilimsel bir makale yayınladı. Avrupa Fiziksel ve Rehabilitasyon Tıp Dergi Ağı (EPRMJN) tarafından onaylanan çift kör (ne deneme yapanın, ne de denemeye tâbi olanın mahiyetini bilmediği) hakemli, ulusal ve uluslararası bilimsel ve profesyonel bir dergidir. Makalenin tamamı aşağıdaki linkten indirilebilir. http://ibmi.mf.uni-lj.si/rehabilitacija/vsebina/Rehabilitacija_2018_No2_p35-43.pdf

Brüksel'deki Avrupa Engelliler Günü etkinliğine katılım

  • Aralık 2018

Belçika'daki Avrupa Engelliler Günü etkinliğinde AB düzeyinde Konuşma Patolojisi Araçları projesinin yaygınlaştırılması, 3-4.12.2018 Brüksel,

Projenin Sofya'daki uluslararası konferans sırasında sunumu

  • Sofya, Kasım 2018

Dil ve Konuşma Araçları projesinin Uluslararası "Aktif İletişim ve Etkileşimin Teşviki" konferansı sırasında yaygınlaştırılması yapıldı.

Uluslararası KonferansProjenin Sofya'daki uluslararası konferans sırasında sunumu

  • Eylül 2018

Proje, Mart 2018'de İspanya'da INTED (Uluslararası Teknoloji, Eğitim ve Gelişim) ve ITAG / ICDVRAT (Etkileşimli Teknolojiler ve Oyunlar / Uluslararası Engellilik, Sanal Gerçeklik ve BirleşikTeknolojiler) dahil olmak üzere eğitim ve engellilik alanlarında bazı önemli uluslararası konferanslarda tanıtıldı. Eylül 2018'de Nottingham’de gerçekleştirildi.

Öğrenme güçlüğü çeken gençlerin becerilerini geliştirilmesi

  • Ağustos 2018

Belçikalı ortağımız PhoenixKM, “Sosyal ve Bilişsel Yetkinlik için Akıllı Ciddi Oyunlar” projesi (ISG) kapsamında 22 Haziran 2018 tarihinde Brüksel, Belçika'da “Öğrenme engelli gençlerin becerilerinin geliştirilmesi” etkinliğini düzenledi. Etkinlik, (öğrenme) engelli gençlerin becerilerini geliştirmek için ortak bir hedefe sahip olan bir dizi girişimin altını çizdi. Etkinlikte engelli bireyler, aileleri ve arkadaşlarıyla; Kapsayıcı ve özel eğitimden öğretmenler / Eğitmenler / Eğitmenler; Gençlik ve engelli örgütleri; Kişisel bakıcılar; ve ICT ve AT uzmanlarından oluşan bir hedef kitleye, Dil ve Konuşma Araçları projesi ayrıntılarıyla anlatıldı.

Dünya Engellilik Günü

  • Haziran 2018

Belçikalı ortağımız PhoenixKM, “Sosyal ve Bilişsel Yetkinlik için Akıllı Ciddi Oyunlar” projesi (ISG) kapsamında 22 Haziran 2018 tarihinde Brüksel, Belçika'da “Öğrenme engelli gençlerin becerilerinin geliştirilmesi” etkinliğini düzenledi. Etkinlik, engelli (öğrenme) engelli gençlerin becerilerini geliştirmek için ortak bir hedefe sahip olan bir dizi girişimin altını çizdi. Etkinlikte engelli bireyler, aileleri ve arkadaşlarıyla;Kapsayıcı ve özel eğitimden öğretmenler / Eğitmenler / Eğitmenler; Gençlik ve engelli örgütleri; Kişisel bakıcılar; ve ICT uzmanlarından oluşan bir hedef kitleye Dil ve Konuşma Araçları projesi, ayrıntılarıyla anlatıldı;

KONUŞMA VE DİL PATOLOJİSİ ARAŞTIRMASI ANKETLERİ

"Dil ve Konuşma Araçları Projesi", konuşma ve dil engelli çocukların eğitim şansını artırmaya yardımcı olacak anaokulu ve ilkokul öğretmenleri için uygun dil desteği ve terapisi ile konuşma ve dil gelişiminin ilk aşamalarında müdahale ederek konuşma ve dil patolojisi çevrimiçi aracı oluşturmayı amaçlayan 3 yıllık bir projedir.

Bu çevrimiçi anket, farklı yaşlardaki (4 ila 10 yaş arası) çocuklarda konuşma ve dil bozukluklarının yaygınlığını araştırmayı amaçlamaktadır.

- öğretmenler için: https://www.surveymonkey.com/r/SPEECHEN-TEACHER

- rehberlik danışmanları için: https://www.surveymonkey.com/r/SPEECHEN-GUID

- konuşma / dil güçlüğü çeken çocukların ebeveynleri için: https://www.surveymonkey.com/r/SPEECHEN-PAR

Adınız ve gizliliğiniz anonimlik ile garanti altına alınmıştır (projenin sonraki aşamalarına katılmayı seçmeniz hariç; bu durumda bize adınızı, soyadınızı, e-postanızı ve telefon numaranızı bu anketin sonunda açıklamaya davetlisiniz. böylece o zaman sizinle iletişime geçebileceğiz). Bu soruların doğru veya yanlış cevabı yoktur; ne düşündüğünüzü bilmekle ilgileniyoruz. Bazen, sunulan yanıt seçeneklerinden hiçbirinin düşüncelerinizi tam olarak açıklamadığını hissedebilirsiniz. Bu tür anketlerde bu çok sık olur, ancak sizden fikirlerinizle en uygun veya daha uyumlu olan seçeneği seçmenizi rica ediyoruz. Bir kez daha, işbirliğiniz için çok teşekkür ederiz.

TVN.bg news featured our project

Our project in News 21:30 Ruse 3 October